Tuesday, April 29, 2008
كتابهاي درسي دختران و پسران جدا ميشود
سرپرست وزارت آموزش و پرورش از حدود 10 روز پيش با بيان اين مطلب كه به منظور بهبود وضع كيفي و آموزشي، بهويژه در پايه ابتدايي، كتابهاي درسي نيازمند بررسيهاي كارشناسانه است، زمينه را براي اعلام عمومي هدف اصلي خود آماده كرد؛ اينكه كتاب درسي دختران و پسران بايد جدا شود.
جداسازي دختر و پسر كه به عقيده بسياري از كارشناسان به ناآشنايي روحيه دختران و پسران با يكديگر در سن ازدواج انجاميده و ريشه بسياري از مشكلات خانوادهها به شمار ميرود، قرار است با رسيدن به كتابهاي درسي مقطع ابتدايي، اين تبعيض جنسيتي را در جوانان ريشهدارتر كند. سرپرست وزارت آموزش و پرورش اما تاكيد كرد هدف هيچكدام از اين تغيير و تحولات ايجاد ممنوعيت و محدوديت براي خانمها نخواهد بود.
عليرضا علياحمدي ديروز در همايش برنامه درسي ملي، با لحني كه هيچ مخالفتي حق بروز نداشته باشد، نظراتش را بيان كرد و آنها را واضح هم خواند. او گفت: <اين واضح است كه كتابهاي درسي بايد متناسب با نيازها و ويژگيهاي دانشآموزان، آينده زندگي فردي، خانوادگي و اجتماعي آنها، نيازهاي روحي، رواني و عقلاني آنها تنظيم شود.> بر اساس گزارشي كه در سايت نوانديش منتشر شده است، علياحمدي با اشاره به نيازهاي متفاوت روحي، رواني و جسمي دختران و پسران در شرايط سني مشابه گفت: بنابراين ضرورت دارد در برنامه درسي ملي و به تبع آن كتابهاي درسي به اين نيازها پاسخ گويد.سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در تدوين برنامه درسي علاوه بر ويژگيهاي جنسيتي ويژگيهاي قومي، نژادي و جغرافيايي نيز بايد لحاظ شود.
علياحمدي با اشاره به تفاوتهاي يك نوجوان عشاير و نوجوان شهري گفت: كتاب درسي بايد به نوجوان عشايري حماسه و رشادت و به نوجوان شهري قوانين را بيش از ساير موارد آموزش دهد.
وي در ادامه توجه به چشماندازهاي كشور را به مولفان كتابهاي درسي گوشزد كرد و افزود: البته تحقيق و پژوهش در فلسفه تعليم و تربيت كار مولفان نيست و ايشان بايد با اشاره به سند و برنامه درسي ملي محتواي كتابها را تنظيم كنند.سرپرست وزارت آموزش و پرورش بر عدم كپيبرداري از نظامهاي آموزشي غرب در كتابهاي درسي كشور تاكيد و خاطرنشان كرد: آموزش و پرورش ما نبايد منفعل باشد و بايد با توجه به مباني ارزشي و اعتقادي كتابهاي درسي را تنظيم كند.به گزارش اعتماد ملي، مهدي نويدادهم، رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش نيز چندي پيش خبر داد كه نقد و بررسي كتابهاي درسي بهتازگي در سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي آغاز شده است و هر ماه يك كتاب درسي نقد ميشود.
او همچنين گفت: در گذشته تاليف كتابهاي درسي از توليد به مصرف بود كه پس از توليد انبوه كتابها در اختيار دانشآموزان قرار ميگرفت، اما امروزه درصدد هستيم با بهكارگيري نظرات صاحبنظران و كارشناسان، نقد و بررسي محتواي كتابها، اعتباربخشي و توليد كتابهاي درسي را انبوهسازي كنيم
Wednesday, April 2, 2008
جامعهای در تنگنا: شرح مشقّات بهاییان شیراز
محکوم کردن بیست و دو نفر از اعضای جامعه بهایی شیراز بهمرگ در سال ۱۳۶۲ بهدلیل امتناع از تکذیب دینشان منجر بهبزرگترین اعدام جمعی بهاییان ایران بعد از انقلاب اسلامی ایران شد. بسیاری دیگر از اعضای این جامعه نیز زندانی و متحمل بدرفتاری شدند. جامعهای در تنگنا نمایانگر رفتار اولیای امور در جمهوری اسلامی ایران نسبت بهدیانت بهایی است. این گزارش همچنین عدم انعطاف و تحمل جمهوری اسلامی نسبت بهدیانت بهایی را افشا میکند و به الام جامعهای که تاکنون در تنگنا گذاشته شده است، چهرهای انسانی میبخشد
http://www.iranhrdc.org
http://www.iranhrdc.org
Subscribe to:
Posts (Atom)